Türkiye'de İşlenen Cinayetin Faili de Mağduru da Türk Değil

TAKİP ET

Pakistan uyruklu 2 kişi, İstanbul'da bir Afgan'ı öldürdü. Rehin tuttukları Afgan'ı öldüren Pakistanlılar, cesedi bahçeye gömerek üzerine beton döktü.

Afganistan uyruklu 5 kişi, 9 Temmuz'da kendilerini yurt dışına çıkaracaklarını iddia eden Pakistan uyruklu 2 kişiyle görüştü. Ancak Pakistan uyruklu kişiler, Afganistan uyruklu kişileri yurt dışına kaçırmak yerine rehin aldı. 5 Afgan'ın parasını ve değerli eşyalarını alan Pakistan uyruklu kişiler, rehin aldıkları kişilerin aileleriyle görüşerek fidye de istedi. 

Ailelerin gönderdiği 5 bin 600 euroyu alan Pakistan uyruklu kişiler, rehin aldıkları 4 Afgan'ı serbest bıraktı. Ancak ailesi fidyeyi göndermeyen Raşit Muhammet rehin tutulmaya devam edildi. 

Raşit Muhammet'in ailesinden fidye alamayan Pakistanlılar, işkenceye başladı. Günler süren işkencenin ardından Raşit Muhammet'i öldüren Pakistan uyruklu kişiler, cesedi Pendik'te bir gecekondunun bahçesine gömerek üzerine beton döktüler.

Vücudunu Ütüyle Yakmışlar

Afganistan uyruklu kişilerin yaşadığı evin sahibi Ekrem Karaaslan olayın ardından, "Bunlar bizim kiracıydı 4 kişi. Bunlar geldi kira istediler bende verdim. 5- 6 ay gariban görünüyorlardı, yardım ettik. 10- 12 gün var yani baktım sivil ekipler geziyor. Bu insanlar nerde dediler. Dedim burada oturuyorlar. Ondan sonra geldim baktım beton atmışlar. Bende betondan şüphelendim. Çamçeşme Karakolu’na gittim ifade verdim. Dedim burada bir şey mi var. Beton atmışlar ceset falan olmasın dedim. Ekip arkadaşlarda bana dediler, bir hafta bekleyin. Bakalım geliyorlar mı gelmiyorlar mı? Bir hafta 10 gündür kayıplar. Kimse gelip giden olmayınca biz burayı kazdık. Ekiple beraber kazdık ceset çıktı burada. Onları yakalamışlar. Bir kardeşi işkence çektirmişler. Ütüyle vücudunun hepsini yakmışlar. O kaçmış, bırakmamışlar. Yani burada değil dışarıda öldürmüşler, getirmişler. Gece burada gömmüşler. Başka yerde öldürmüşler. Artık haraç mı istemişler, para için mi öldürmüşler bilmiyorum" şeklinde konuştu.

 

türkiye istanbul pendik afganistan pakistan ceset tehdit şantaş beton döktü