Türkiye'den SİHA ve Atak Helikopteri Almaya 'Niyetlenen' Irak Savunma Bakanı: Türkiye'nin PKK'ya Karşı Faaliyetleri Sadece Haklı Bir İhlal

TAKİP ET

Irak Savunma Bakanı Cuma Sadun, Türk ordusunun Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarına yönelik olarak dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili olaran Irak resmi makamlarından daha önce gelen açıklamalarla taban tabana zıt bir açıklama geldi.

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin olarak "Türkiye, Irak'ın egemenliğini ihlal etmiyor. PKK'ya karşı faaliyetleri, sadece haklı bir ihlal" diye konuştu.

Bakan Sadun bunun yanında "Türkiye ile güvenlik konularını görüşmek üzere koordinasyon merkezi oluşturma konusunda anlaştık" ifadelerini kullandı.

Irak'ın Türk SİHA'lar ve ATAK Helikopterleri Konusunda İlgisi

Bakan Sadun daha önce de Türkiye'den Bayrakar TB2 almak konusunda "uzlaşıya vardıklarını" ve 12 adet T-129 ATAK helikopteri satın almaya "niyetli olduklarını" söylemişti.

Sadun bunun yanında Türkiye'den 6 adet elektronik harp sistemi satın almak için teklif yaptıklarını söylemişti.

Türkiye'den SİHA ve Atak Helikopteri Almaya 'Niyetlenen' Irak Savunma Bakanı Türkiye'nin PKK'ya Karşı Faaliyetleri Sadece Haklı Bir İhlal