Türkiye'nin 3.5 Katı Ölüm Yaşayan İtalya Yüz Yüze Eğitime Dönüyor

TAKİP ET

Çin virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya, bugün itibarıyla bazı bölgelerde yüz yüze eğitime geçiyor. Yüz yüze eğitime yaklaşık 800 bin öğrencinin dönmesi bekleniyor.

Pandemiden en çok zarar gören ülkelerden İtalya, artan vaka ve ölüm sayılarına rağmen yüz yüze eğitim sistemine geçmeye hazırlanıyor. Açıklamaya göre pazartesi günü itibarıyla pek çok bölgede lise ve dengi okullarda %50 kapasite ile yüz yüze eğitime geçiş yapılacak.

Yüz yüze eğitime yaklaşık 800 bin öğrencinin dönmesi beklenirken İtalya Bilim Kurulu, yaptığı açıklamada sarı ve turuncu bölgelerde en fazla %75 oranında okula dönüş yapılabileceği tavsiyesinde bulundu. Bununla birlikte Kalabriya, Basilicata, Campania, Lombardiya, Marche, Puglia, Umbria ve Veneto bölgelerinde ise liseler için okula dönüş ileri bir tarihe ertelendi.

İtalya'da Çİn vürüsü salgınında vaka ve can kayıpları hızla artmaya devam ediyor. Salgının ilk günlerinde büyük yaralar alan ve adeta virüsün merkez üssü haline gelen ülkede bugüne kadar 2 milyon 381 bin 277 koronavirüs vakası tespit edildi.

İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise son 24 saatte yapılan 211 bin 778 test sonucu 12 bin 415 yeni pozitif vaka tespit edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, son 24 saatte 377 kişinin daha virüse bağlı sebeplerle hayatını kaybettiği ve ülke genelindeki toplam can kaybının 82 bin 177'ye yükseldiği bildirildi.

 

italya pandemi covid19 covid-19 aileler dava açtı italya dava italya dava covid okul okullar açılıyor yüz yüze eğitim avrupa yüz yüze eğitim italya yüz yüze eğitim