Türkiye'nin Aşı Takvimi Netleşmeye Başladı

TAKİP ET

Yan etkileri ve başarı oranına ilişkin tartışmalar bulunan Çin aşısının uygulanmasına yönelik takvim netlik kazanmaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Mart ayı sonuna kadar 50 milyon doz temin edileceği açıklanan Çin merkezli Sinovac'ın CoronaVac aşısı için Aralık ayından itibaren uygulamaya konulacak takvime dair detaylar öğrenilmeye başlandı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre Çin’le yapılan anlaşma gereğince Türkiye’nin aldığı 10 milyon aşının, çift doz olarak ilk 5 milyon kişiye yapılmasıyla ilgili altyapı çalışmaları sürüyor. 25 Aralık'ta başlatılması planlanan aşı uygulaması kapsamında günde 450 bin vatandaşa aşı yapılması öngörülüyor.

Bu program doğrultusunda kronik hastalar ve aşı uygulamasına gidecek durumda olmayan vatandaşların aşıları filyasyon ekipleri tarafından evlerinde uygulanacak. Aşıların korunması ve il ve ilçelere dağıtımı noktasında ise çalışmalar sürdürülüyor.

sinovac coronavac çin virüsü çin aşısı koronavirüs covid-19 sağlık bakanlığı fahrettin koca aşı takvimi aşı uygulaması günde kaç kişi aşı olacak ilk aşı ne zaman vurulacak