Türkiye'nin İlk Kadın Taarruz Helikopteri Pilotu: Özge Karabulut

TAKİP ET

Türk Polis Teşkilatı'nın envanterine dahil ettiği Atak helikopterlerini kullanacak personel yetiştirmek için başlattığı 9 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan Özge Karabulut Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopteri pilotu oldu.

Dünyada örneği pek görülmedik bir uygulamayla envanterine taarruz helikopterleri dahil eden Emniyet Genel Müdürlüğü, Havacılık Dairesinde çalışacak helikopter pilotları yetiştirmeye başladı.

28 yaşındaki Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, 9 haftalık eğitimleri başarıyla tamamlayarak Atak helikopterinin kokpitine oturmaya hak kazandı Karabulut, bu başarısıyla Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçti.

Bir ilki gerçekleştirdiği için mutluluğunu dile getiren Karabulut, "Ben de Atak pilotu olduğum için gururluyum. Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan, bu görevi ifa etmekten ayrıca gurur duymaktayım" dedi.

Atak helikopterinin teknik özelliklerini açıklayan Karabulut, "Gece ve gündüz görüntüleme flir sistemiyle uzun menzillerde hedef teşhisi ve tespiti yapabilmekteyiz. Bu anlamda helikopterimiz görev konsepti açısından gücümüze güç katmaktadır" dedi.

Disipline büyük önem verdiklerini söyleyen Karabulut, "Gurur verici bir şey, heyecanlı. Türk Polis Teşkilatının ana amacı olan kamu güvenliğini sağlamak ve vatan topraklarını korumak için 'gökyüzü polisleri' olarak 7 gün 24 saat görev başındayız. Bu anlamda daima 'Atak' ve hazır şekilde görevimizi ifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

kadın türk kadını kadın pilot türk kadın pilot türk kadın helikopter emniyet helikopter polis helikopteri helikopter şoförü helikopter kaptanı ilk kadın ilk türk kadın taarruz helikopteri atak helikopteri özge ka