Türkiye'nin Skandal Manşetine O Şirketten Yalanlama

TAKİP ET

Türkiye gazetesinin "8 bin TL maaşla işçi yok" şeklindeki manşet haberi, habere konu olan şirket tarafından yalanlandı.

Dolar kurunun rekor üstüne rekor kırması ile ya da hemen her kalemde yapılan korkunç zamları manşetine taşımayan Türkiye gazetesi, "8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok" şeklinde bir haberle manşet attı.

Söz konusu haberde Tersan Tersanesi konu edilerek "Dünyaya gemi üreten Yalova'daki tersane, kesenin ağzını açtığı halde eleman bulamıyor", "İş beğenmeme problemi üretimi frenlemeye başladı. Anadolu'da birçok işletme, işçi açığını kapatmak için maaşı yükseltti. Yalova'da her yıl 6 gemi satıp 150 milyon dolarlık ihracat yapan tersane, kaynak, montaj ve mobilya elemanları arıyor. Maaş 8 bin lira ancak çalışmak isteyen yok" gibi ifadelere yer verildi.

Denizcilik Dergisi'ne konuşan Tersan Tersanesi yetkilileri, Tersan Tersanesi Planlama Müdürü Şükrü Eren'in İhlas Haber Ajansı'na böyle bir röportaj vermediğini, haberde zikredilen rakamların ise doğru olmadığını ifade etti.

Haberi yorumlayan Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş ise "Türkiye gazetesi ve TGRT’de 8 bin TL maaş alan kaç editör ya da muhabir var acaba? Daha geçen hafta TV Editörü arıyor ve 6 bin TL teklif ediyorlardı. İnsan bu başlıkları atarken utanır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Skandal Manşetine O Şirketten Yalanlama