Türkiye'nin Üzerindeki Kara Bulutlar Dağılmıyor, Kış Geri Dönüyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar bir süre daha devam edecek.

Yaz sıcaklarının gelmesi beklenirken yağışlarla karşılaşan Türkiye'de yağışlar bu hafta da devam edecek ve hava sıcaklıklarında ani değişiklikler meydana gelecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Antalya, Adana, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da hava sıcaklıkları perşembe günü 8 dereceye kadar inecek. Yağışlar cuma gününe kadar devam edecek, İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar görülme ihtimali var.

Yağışların; Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile İzmir'in ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunuyor. 

Çığ ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar örtüsünün bulunduğu yüksek, dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının artması ve yeni yağışlarla beraber kar erimesi, çığ oluşma riski bulunuyor. 

Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

 

hava durumu istanbul ankara yağış fırtına kar çığ