Türkiye'ye Sinovac Aşısı Üretim Lisansı Verildi

TAKİP ET

Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong, Türkiye dahil beş ülkeye CoronaVac üretim lisansı verildiğini açıkladı.

Yin Weidong'un açıklamasına göre Endonezya, Malezya, Brezilya, Mısır ve Türkiye'ye söz konusu aşıyı kendi ülkelerinde üretmeleri için lisans verildi. 

Brezilya, Türkiye ve Endonezya'nın ülke nüfuslarının yüzde 20'sine yetecek kadar aşı tedarik etse de bunun yetersiz kaldığını, bu yüzden aşı üretimi için lisans verme safhasına geçtiklerini kaydeden Yin, Çin aşısının etkisiz olduğuna yönelik iddialara dair de konuştu.

Yin Weidong, ABD ve AB merkezli laboratuvar sonuçlarının güvenilir bulmadığı CoronaVac'ın etkili olduğu konusunda Çin merkezli laboratuvar çalışmalarını kanıt gösterdi ve klinik çalışmaların yanısıra Çin aşısının gerçek dünyada daha iyi neticeler verdiğini iddia etti.

Söz konusu aşının güvenilirlik oranı Brezilya'da yüzde 50, Türkiye'de yüzde 91,25 olarak açıklanmış ve FDA Genel Direktörü Eric Domingo ise “Bu aşının klinik denemeleri farklı kollarda yapıldı. Brezilya’da en az yüzde 50 etkinlik oranına sahip olduğunu söylüyorlar, bu yüzde 50 veya üzeri anlamına gelir. Türkiye’de ise yüzde 90’dan yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu söylüyorlar. Şirketin yapması gereken, bütün bu denemeleri tam anlamıyla bir araya getirip, Faz-3 klinik denemelerinin ara sonuçlarını kendilerinin ortaya koyması. Bu aşının ne kadar işe yarayacağını ancak o zaman görebilir ve değerlendirebiliriz” demişti. 

CoronaVac şu ana kadar sadece acil kullanım onayı alabildi.

Türkiye'ye Sinovac Aşısı Üretim Lisansı Verildi