Türkiye'ye Uygulanacak CAATSA Yaptırımları Açıklandı

TAKİP ET

ABD, Türkiye'ye yönelik uygulayacağı yaptırım kararlarını açıkladı.

ABD, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın alması gerçekçesiyle uygulanacak olan CAATSA yaptırımlarını açıkladı.  ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'yi S-400 sorununu derhal ABD ile koordinasyon içinde çözmeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayi Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz'in de yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Demir ve beraberindeki kişilerin mal varlıklarının dondurulacağı ve vize kısıtlamaları getirileceği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptırım kararının açıklanmasından sonra, 'S-400 alımının Amerikan askeri teknolojisinin ve personelinin güvenliğini tehlikeye atacağı' yönündeki görüşlerini Türkiye'ye 'en üst seviyede' ilettiklerini berlitti.

ABD Kongresi, geçen günlerde Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını zorunlu kılan bir madde de bulunan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı kabul etmiş, Başkan Donald Trump ise tasarıyı veto edeceğini açıklamıştı.

Ayrıntılar geliyor...