Türkiye'yi Dolandıran Rus Korgenerali: Talat Enveroviç Çetin

TAKİP ET

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Talat Enveroviç Çetin adıyla Rus korgenerali olduğunu iddia ederek Türk-Rus ilişkilerinde rol oynadığını ileri süren dolandırıcıyı yazdı.

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Talat Enveroviç Çetin adıyla Rus korgenerali olduğunu iddia ederek Türk-Rus ilişkilerinde rol oynadığını ileri süren dolandırıcıyı yazdı.

Oğur yazısında, Talat Enveroviç Çetin adıyla çeşitli kanallarda Türk-Rus ilişkilerine dair yorumlar yapan, Türk Akım'ın isim babası olduğunu ve ASIAPOL Teşkilatını kurduğunu iddia eden Talat Çetin'in yaptıklarını anlattı.

Talat Enveroviç Çetin'in vefat ettiğini bildiren Oğur, "Türkiye ile 10 Batılı ülke arasındaki persona non grata krizi son anda gelen kıvrak bir diplomatik hamle sayesinde geri adımlarla sönümlenirken Moskova’dan az insanın dikkatini çeken bir vefat haberi geldi." dedi.

"Sadece vefat haberlerinde yer alan titrlerini sıralayalım:

“Moskova’daki Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi’nde korgeneral”

“Asya Polis Teşkilatı ASIAPOL ‘un kurucusu”

“FETÖ’yü Rusya’da bitiren adam”

“Rus Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi RANEPA’nın tam yetkili Türkiye temsilcisi”

“Türk Akımı’nın isim babası.”

“Talat Enveroviç paşa”

“Türkiye-Rusya barışının mimarı”

Bu kadar kritik görevler yapmış ve tarihsel roller ifa etmiş bir ismi daha önce duymamış olanlar için hikayeyi en başından anlatmalıyız." diyen Oğur, 2016'daki Rus uçağının düşürülmesi hadisesiyle beraber başlayan ve Talat Enveroviç Çetin'in bakanlarla fotoğraf çektirip Cumhurbaşkanı Danışmanı'nı ziyaret etmesine kadar giden süreci anlattı. 

Talat Çetin'den Talat Enveroviç Çetin'e

Yıldıray Oğur, Talat Enveroviç Çetin adıyla bilinen şahsın, daha önce de Özbekistan'da gözaltına alınan iş insanlarının ailelerini nasıl dolandırdığını anlattı. 

"Novaya Gazeta’nın muhabirine göre her şey sahteydi. Üniformalar satın alınmış ve kendilerine FSB yetkilisi görüntüsü vermişlerdi.

Gazetenin haberine göre, kendini Ulusal Güvenlik Akademisi’nde korgeneral olarak tanıtan Talat Çetin 1973 Ağrı Posof doğumlu bir işadamı.

90’lı yıllarda Rusya ve Özbekistan’da iş yapmış, yatak örtüsü satmış. Sonra Rus ortağı tarafından dolandırılmış. Ufalı bir hanımla evlenerek Rusya vatandaşlığı almış bir de isminin ortasına Rusça ad; Enveroviç."

Oğur, kendine Rus korgeneral titri veren ve iktidar yanlısı kanallarda Türk-Rus ilişkilerinin gizli mimarlarından birisi olarak tanıtılan Çetin'in FETÖ ve Batı karşıtlığını kullanarak birçok faaliyette bulunduğunu şu ifadelerle özetledi: 

"Enveroviç’in hikayesi Türkiye’de devletin aslında zannedildiği kadar her şeye hakim, kudretli ve uyanık olmadığını, devleti yönetenlerin dünyadan kopukluğu ve ideolojik önyargıları yüzünden ne kadar korumasız ve saf olabildiğinin de bir hikayesi...

Tabii ki aynı ideolojik önyargılara sahip ve benzer ölçüde dünyadan kopuk medyanın da “büyük planları tek tek deşifre ederken” ne kadar kandırılmaya müsait ve partizan olduğunun da hikayesi...

Özellikle de söz konusu olan milli bir spora dönen Batı karşıtlığı olunca sadece akan sular değil, çalışan akıllar da duruyor, sözde Rus bir korgeneral bile yerli ve milli bir kanaat önderine dönebiliyor.

Bu hikayede en az suçlanacak kişi herhalde Talat Çetin."

 

talat enveroviç çetin rus korgeneral türkiye dolandırıcılık karar yıldıray oğur yazı