Türkkan'ın İstifası Konusunda Resmi Açıklama Bekleniyor

TAKİP ET

Lütfü Türkkan'ın istifasını ilk olarak TamgaTürk duyurmuştu. İYİ Parti'den resmi açıklama bekleniyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde şehit yakını olduğu belirtilen Tahir Gümren adlı vatandaşa küfretmiş, olay büyük tepki çekmişti.

TamgaTürk'e konuşan İYİ Partili bir kaynak, Lütfü Türkkan'ın Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini söylemişti.

İlk olarak TamgaTürk'ün duyurduğu haberi Ahmet Hakan doğruladı. "İYİ Parti açısından taşınmaz bir yük olmuştur Lütfü Türkkan... İYİ Parti gibi bir partinin, şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler eden birine mutlaka bir ceza kesmesi mukadder. Önemli olan şu: Ceza ağır mı olacak hafif mi?" diyen Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşesinde "Dün saat 20.00 civarında Lütfü Türkkan’a cezayı kesti Akşener. Verilebilecek en küçük cezayı verdi: Grup başkanvekilliği görevinden aldı. Partiden atılması, hatta disipline sevk edilmesi bile söz konusu değil. Akşener, en baştan beri kendisine yol arkadaşlığı yapan Türkkan’ı feda edemedi yani" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin Türkkan'ın görevinden alındığına ilişkin resmi açıklamayı yapması bekleniyor. HaberTürk ise, İYİ Parti grubunun toplanarak Türkkan yerine bir Grup Başkanvekili seçeceğini ileri sürdü.

Lütfü Türkkan'ın İstifası İçin Resmi Açıklama Bekleniyor