Türkler Toplam 9 Milyon Suriyelinin 'Hayatını Kolaylaştırıyor'

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sözleri tepki çekti.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz" dedi.

Akar'ın sözlerini okuyunca gözlerine inanamadığını belirten gazeteci Fatih Altaylı, "'Yok canım dememiştir' dedim. 'Bu muhalif basın da çok ama çok kötü niyetli. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı böyle bir lakırdı etmez' diye düşündüm. 'Onca devlet görevinde bulunmuş, onca yüksek rütbe ve makamı işgal etmiş birisinden bu söz çıkmamıştır' diye inanmak istedim" dedi.

"Vallahi de Demiş, Billahi de Demiş"

Anadolu Ajansı'ndan Akar'ın açıklamasını kontrol ettiğinde "inanamadığını" belirten Altaylı, "Demiş. Hem de Anadolu Ajansı’nın editör masasına konuk olmuş, orada söylemiş. Yine inanmadım. 'Anadolu Ajansı'nı hacklemiş olabilirler' dedim. İktidarın bir başka güvenilir haber kaynağına yöneldim. TRT Haber’e baktım. Aaaa. Vallahi de demiş, billahi de demiş" ifadelerini kullandı.

"İnşallah Yarın Öbür Gün 'Zaten O da O Makama Liyakatle Gelmemişti' Demezler"

Altaylı HaberTürk'teki yazısına şu ifadelerle devam etti:

"Tam 'Türk vatandaşlarının oylarıyla seçilip, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak da neyin nesi. Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak uğruna bizim hayatlarımızı perişan ettiniz' diye yazacaktım ki, hatırladım.

Zaten seçilmedi. Atandı. O atamayı yapanlar, inşallah yarın öbür gün 'Zaten o da, o makama liyakatle gelmemişti' demezler."

Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu'na: O Makamlara Layık Oldukları İçin Gelmediler

türkler toplam 9 milyon suriyelinin hayatını kolaylaştırıyor hulusi akar fatih altaylı