Türkleri Mülksüzleştirme Projeleri Devam Ediyor: Murat Kurum 'Satılamayacak, Yalnızca Kiralanabilecek 100 Bin Sosyal Konut' Yapılacağını Açıkladı

TAKİP ET

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "100 bin sosyal konut yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, 39 ilçeye yetecek. Satılmayacak, kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Bu konutlarla birlikte kira fiyatları düşecek." dedi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı 'Muhtarlar ve STK Buluşması' programında,  İstanbul'da 1,5 milyon riskli yapı olduğunu belirterek, tek bir riskli yapı kalmayana kadar dönüşümü yapacaklarını bildirdi.

Beş yılda 300 bin konutu İstanbul'da dönüştüreceklerine dikkati çeken Kurum, "Toplamda 650 bin konut dönüşecek. 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz. Konutlar 18 ayda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm bilimin ışığında olacak" dedi.

Bunların yanında çok önemsedikleri bir diğer projenden de bahseden Kurum, şu ifadelere yer verdi:

"100 bin sosyal konut yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, 39 ilçeye yetecek. Satılmayacak, kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Bu konutlarla birlikte kira fiyatları düşecek. Kentsel dönüşüme tabi olan, evi bitene kadar oturmak istediği ama ev bulamadığı veya imkanlarının yetmediği vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir 'depo konut' olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşımız 18 ay oturacak, sonra yeni yapılmış evine oturacak. 1 Nisan'da bu projelerin hepsine başlayacağız. Bu konutlarla birlikte kira fiyatları düşecek. Arz talep dengesini göz etmek zorundasınız."

Mülksüzleştirme Projesi Müjde Diye Sunuldu: Kiralık Sosyal Konutlar

'Bizde Kollar Bir Kere Sıvandı Mı Bir Daha Geri Sarılmaz'

Kurum şunları söyledi:

 "Öyle heyecanlanmışlar ki, bizi gördükleri yerde hemen detayları soruyorlar, en ince ayrıntısını bile öğrenmek istiyorlar. Benim sahada iki tespitim var. Birincisi bıkkınlık, ikincisi mutluluk. İstanbullular artık, CHP'li mevcut yönetimin sorumsuzluğundan illallah etmiştir.

Ama aynı insanımız, gençlerimiz, kadınlarımız 'Yeniden Başlamanın Umuduyla' da dopdoludur, heyecanlıdır, coşkuludur. Bizim sözlerimiz; öyle kollarını boşa sıvayanların verdiği sözlere benzemez. Biz de kollar bir kere sıvandı mı bir daha geri sarılmaz. O kollar artık bizim değil bu milletin koludur. İşte bu eller birleşince, İstanbullular el ele tutuşunca başaramayacağımız hiçbir hedef yoktur. İşte başaracağımız hedefler. Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. 'Arada bir İstanbul' demeyeceğiz. Sadece İstanbul diyeceğiz" 


'İstanbul'un Zenginliğinden Her Kesimi Faydalandıracağız'
 

Kurum konuşmasına şöyle devam etti:

"650 bin yuvayı 5 yılda sizin için bitireceğiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. 328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, 1004 km'ye hep birlikte çıkaracağız. İstanbul'un metro gitmeyen tek bir ilçesini bırakmayacağız. Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Yeni metrobüs ve otobüs hatlarıyla İstanbul'un her yerine kesintisiz ulaşımı başaracağız. Trafik çilenizi bitireceğiz.

Madem ki İstanbul hepimizin; o zaman İstanbul'un zenginliğinden her kesimi faydalandıracağız. Gençlerimize, ulaşımda tam yüzde 40 indirim yapacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da, çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz. İstanbul'da eğitim görmenin ayrıcalık olduğu hissini gençlerimize vereceğiz. İhtiyaç sahibi üniversiteli kardeşlerimize 10 bin TL eğitim desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek vereceğiz. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize tam 100 bin TL destek sunacağız. Evlenecek kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacağız.

Bunun gibi yüzlerce eseri, hizmeti sizlerle birlikte, muhtarlarımızla, derneklerimizle, yol arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Hep beraber çalışacağız" (DHA)

 

murat kurum akp istanbul sosyal kout projesi istanbul büyükşehir belediyesi