Türkmen Lider Erşat Salihi: "Atatürk'ü Anmamak, Atatürk'ün Yaptıklarına İhanettir!"

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi Eski Genel Başkanı Erşat Salihi 19 Mayıs'ı Mustafa Kemal Atatürk'süz ananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanlığından geçtiğimiz haftalarda istifa eden Erşat Salihi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Atatürk’ü anmadan kutlayanlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Salihi paylaşımında; “Bandırma’dan 38 yaşında inen genç bir delikanlı, Türk milletinin kaderini değiştirecek bir başbuğ. Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayıp da Atatürk’ü anmamak, Atatürk’ün yaptıklarına ihanettir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 


 Milli bayramların turnusol görevi gördüğü şu günlerde bakanlıkların, belediyelerin, partilerin kutlu günleri nasıl andıkları dikkat konusu oldu. Bugün de sosyal medyada özellikle Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun” paylaşımı tepki çekmiş “Atatürk’ü Anma” ibaresinin kasıtlı olarak kullanılmadığı ileri sürülmüştü.

Erbakan’ın Twitter paylaşımının tümü şöyle; "Milletimizin ve insanlığın refah içinde yaşaması için her zaman çalışan, emek veren ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun”

erşat salihi yeniden refah fatih erbakan 19 mayıs