Türkmen Lider Salihi, Kerkük'teki Güvenlik Zaafiyeti için Uyardı: DEAŞ Havadan Vurulmalı

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) eski başkanı, Kerkük milletvekili Türkmen lider Erşat Salihi, Türkmeneli'nin kalpgâhı Kerkük'te son zamanlarda ortaya çıkan güvenlik zaafiyetine ilişkin Türk dünyası ve Irak kamuoyuna bir açıklama yaptı.

ITC Kerkük milletvekili Türkmen lider Salihi, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

"Terör örgütlerinin Kerkük'ün çeşitli bölgelerinde tekrardan faaliyet göstermesi neticesinde düzenlenen saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtir, Kerkük halkının içinde DEAŞ'ın varlığına dair korku tohumlarının ekilmesi için uğraş verenleri de lanetlemekteyiz.

Irak Federal Güçleri, Kerkük'ün bütün bölgelerinde ve petrol yataklarında otoritesini herkese kanıtlamak zorunluluğundadır. Aksi takdirde kaçak petrol ve uyuşturucu ticaretlerinin önü açılacaktır. Terör örgütlerine karşı otoritenin sağlanması konusunda duruşumuz sabittir. Kerkük'te Federal Güç'ten başka hiçbir gücün varlığını kabul etmeyeceğimizi her zaman belirtmekteyiz. 

Ulusal Koalisyon Güçleri'nin son zamanlara DEAŞ'a karşı hava saldırıları gerçekleştirmemesinde de şaşkınlığımızı belirtiyoruz. DEAŞ'ın ve diğer bütün terör örgütlerinin havadan ve karadan vurulması, Irak Hava Kuvvetleri'nin de üstüne düşen bir görevdir. Irak Ordusu, yerel polis ve Haşdi Şabi güçleri, Kerkük'ün güvenliği için istihbarat konusunda daha güçlü bir şekilde çalışmalıdır.

Erşat Salihi
1 Mayıs 2021"

Erşat Salihi Kerkük DEAŞ Irak Türkmen Cephesi IŞİD PKK IKBY Barzani Irak Hava Kuvvetleri Haşdi Şabi Irak Ordusu ITC Kerkük milletvekili Türkmeneli Büyük Türkmeneli Irak Irak Ordusu Irak Federal Güçleri Ulusa