Türkmeneli İçin Tarihi Bir Gün: İstanbul'dan Kerkük'e Direkt Uçuşlar Başladı

TAKİP ET

Irak Türklerinin uzun süredir talebi olan İstanbul-Kerkük uçuşları başladı. İlk kez bir Türk Havayolları uçağı İstanbul'dan kalkarak Kerkük Havalimanı'na indi.

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın haberine göre İstanbul'dan Kerkük'e direkt uçuşlar başladı.

İlk Türk Havayolları uçağı Kerkük Havalimanı'na indi. Uçakla birlikte Kerkük'e AKP, MHP ve İYİ Partili 10 milletvekili gitti.

İYİ Parti Milletvekili Halil İbrahim Oral ve Irak Türkmen Cephesi Lideri Hasan Turan

Türkmenler 2006'dan Beri İstiyordu

İstanbul-Kerkük uçuşlarının başlamasına ilişkin açıklama yapan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, "2006 yılındandır başlattığımız bir projeydi ve bugün bunun gerçekleştirilmesi büyük anlam taşıyor. İstanbul'a uçuş bütün dünyaya uçuş demektir. Haftada 4 gün İstanbul-Kerkük arası uçuş olacak" açıklamasını yaptı.

Uçağın inişinin ardından Kerkük Havalimanı'nda pasta kesilerek Kerkük-İstanbul uçuşlarının başlaması kutlandı. Direkt uçuşların başlamasıyla Kerkük, Türkiye üzerinden dünyaya bağlandı.

Uçuşların başlamasına ilişkin eski Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, "Bugün tarihi bir gün sayılır aslında. Kerkük’ün tarihinde bir ilk, Türk Hava Yolları’ndan yolcu uçağı Kerkük’e iniş yaptı. Kerkük seması Türkiye’den gelen bir uçağın sesi ile yankılandı. Gönlümüz okşandı, gözümüz şenlendi…" açıklamasını yaptı.

türkmeneli için tarihi bir gün istanbul kerkük direkt uçuşlar başladı halil ibrahim oral