Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov Çok Sayıda Bürokratı Görevden Aldı

TAKİP ET

Berdimuhammedov; aralarında bölge hakimleri, savcılar, göç dairesi başkanları, banka yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda ismin görevden alınmasına yönelik kararlara imza attı.

Türkmenistan'da otoriter bir idare tesis eden Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, muhtelif sebeplerle çok sayıda üst düzey bürokratı görevden aldı. Aralarında bölge hakimleri, savcılar, göç dairesi başkanları, banka yöneticilerinin de bulunduğu isimlerden bazılarının görevden alındıklarına ilişkin kararlarda herhangi bir gerekçe de gösterilmedi.

Görevden alınan isimlerden biri Devlet Göç Dairesi Başkanı Mergen Gurdov oldu. Gerekçesi bilinmeyen kararın arından teşkilatın başına Bekmyrat Ovezov getirildi.

Sınır Muhafız Teşkilatı Komutanı Shadurdy Durdyev ile Güvenlik Konseyi Sekreteri Charymyrat Amanov da görevden alınan isimler arasında. Ayrıca bu isimler, görevlerini uygunsuz bir şekilde yerine getirdikleri gerekçesiyle kınandı.

Devlet Bankası Dayhanbank'ın Genel Müdür Yardımcısı Yslam Artykov, 'kötü performansı' nedeniyle görevinden alındı ve yerine Guichmyrat Berdiev atandı.

Türkmen basınında çok sayıda hakim ve savcının da görevden alındığı bilgisine yer verildi.

gurbangulu malikguliyeviç berdimuhammedov türkmenistan