Türkmenler Bıçak Sırtında: Irak'ta Bir Numaralı Hedef Türkler!

TAKİP ET

Zaho saldırısının ardından Irak Türkleri hedef alınmaya başlandı.

Mustafa Kemal Yılmaz Irak'ın Dohuk iline bağlı Zaho bölgesinde terör örgütü PKK ya da yerel milislerce düzenlenen saldırı sonucu birçok sivil hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Yaşadıkları siyasi başarısızlıkların üzerini kapatmak için Irak'taki mevcut siyasetçiler bunu "Türkiye yaptı" şeklinde bir kara propagandaya çevirdi. Zaho'da meydana gelen saldırıdan önce ise Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'te Kürt siyasi partiler birleşerek düzenledikleri basın toplantısında 14 Temmuz 1959 Kerkük Katliamı şehitlerine ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi'ye saldırdılar.

Kerkük Katliamı: Ankara'nın Kör ve Sağır Olduğu Soykırım


Saldırı sonrasında Irak'ta başlatılan Türk ve Türkiye düşmanlığı sonucu Türkiye "ikinci İsrail", Türkler ise "yeni Yahudiler" konumuna getirilmişti. Bunun sonucunda ise hedef tahtasında tek suçu Türk olmak olan Irak Türkleri konuldu ve sosyal medyada Irak Türklerine ve temsilcilerine çok sert bir şekilde saldırı kampanyası başlatıldı. 

Bundan en büyük payı Türkmeneli milletvekilleri, gazetecileri ve yetkilileri aldı. Türkiye'ye destek paylaşımları "vatana ihanet" olarak yorumlandı, Irak Türkü gazeteciler, çeşitli kaynaklardan doğrudan tehditler aldı ve "Türkiye casusluğu" ile suçlandılar. Tüm bunlar devam ederken sosyal medya'da ortaya atılan bir yazı aslında tüm durumu özetledi. 

"Türkmenler Yok Edilmeli, Hepsi Türkiye'nin Artığı"

Durumun önemi bu sözle birlikte gün yüzüne çıkmaktadır. Çünkü sistemli bir şekilde başlatılan Türk düşmanlığı sosyal medyaya geçiş yapınca yerini amansız saldırı ve tehditlere bıraktı, peki bunun devamı ne olacak? Aslında yanıt çok basit, 1959 yılında düzenlenen Kerkük Katliamı'nda Irak Türkleri, "Turancılık ve Türkiye ile birleşmek isteyenler" suçlamaları ile katledildi. 1980'e gelindiğinde ise yine Irak Türkü liderleri "Türkçülük ve Türkiye Casusluğu" suçlamaları ile idam edildi. 1991 yılında ise Türkler, sadece "Türk" oldukları için katledildi. Bugün ise bu saldırılarda bariz bir şekilde Türklerden "Türkiye artığı" şeklinde bahsedilmesi asıl tehlikenin habercisidir. Ben dahil pek çok Irak Türkünü yöneltilen tehdit ve hakaretlerin içerisinde yer alan "Osmanlı artığı" söylemi ise benzer bir şekilde Türkmenlere yani Irak Türklerine başlatılmış sistemli saldırının yeni suçlamasıdır. 

"Türkiye/Osmanlı Artığı" Suçlaması İle Yeni Bir Katliam Riski

Önceki dönemlerde gerçekleştirilen katliam ve saldırıların nedenini belirtme amacımız, yeni dönemde meydana gelebilecek saldırı girişimlerinin hangi neden ve kaynaklara dayandırılacağını biliyor oluşumuzdandır. Bugün sosyal medyada özellikle Türkmen yetkili ve gazetecilerin aldığı tehditlerin elbette gerçek hayatta saldırılara dönüşme ihtimali mevcut. Kinini tüm bir ırka yani Türklere karşı kusmak isteyenler, doğal olarak Irak'ta yaşayan 4 milyon Türk'ü hedef alacaktır. Bu korku nedeniyle bugün Irak Türkleri, Türkiye'ye desteklerini bildirememekte ve Türkiye'yi savunamamaktadırlar. Türkiye'ye destek veren ve Türkiye'nin haklı olduğunu söyleyen birkaç gazeteci ve vatandaş dışında kimse olmamıştır. Bu nedenle de bu söylemleri dile getirenler Iraklı faşistler için hedef tahtasına ilk sıradan girmektedirler. Bu tehdit ve saldırıların sokağa taşınarak Irak Türklerine doğrudan saldırı girişimlerinin olması ihtimaline çok yüksek bakılmaktadır. 

Tüm bu riskler konuşuluyorken sosyal medyada Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’ye karşı başlatılan ve yüzbinlerin katıldığı karalama kampanyaları sonucunda ise Irak Türklerine yönelik sistemli saldırı daha da gün yüzüne çıkmaktadır.

Salihi, Irak meclisinde yaptığı konuşma sırasında milletvekillerine terör örgütünün bulunduğu bir bölgede neden ailelerin bulunduğunu sorması sonucu bu konuşması kesilerek çeşitli sosyal medya mecralarında paylaşılmaya başlandı. Salihi, günün sonunda Kerkük Türklerinin tek temsilcisi olarak meclise girmiş bir milletvekilidir. 

Irak Türkleri, Zaho’da meydana gelen saldırılar sonucunda sırf Türk oldukları için hedef alınmış ve saldırıdan Iraklılarca sorumlu tutulmuştur. Bu nedenle Irak Türklerinin anavatanı olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyası, Irak Türklerinin durumlarıyla doğrudan ilgilenmeli ve güvenlik kaygılarını doğrudan değerlendirmelidir. Çünkü Iraklıların gözünde, Irak Türkleri her zaman "Türkiye/Osmanlı Artığı" olarak kalacaktır. 

"Tüm Türkmenleri Irak'tan Kovmalıyız"

Sosyal medyada başlatılan saldırılara birkaç örnek:


  "Reşat Salihi, Türkiye’nin Kerkük’teki en büyük casuslarından biri. Irak’taki haberleri an be an Türkiye’den olan binlerce Twitter takipçisine ulaştırıyor ve bütün söyledikleri de; Irak’a karşıdır. Irak ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bu casusa ve Türkiye işbirlikçisine karşı dikkatli olmalıdır. Dün Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği önünden paylaşılan fotoğrafta hüzünlü olduğunu belirtmiştir."
















ırak türkleri bıçak sırtında bir numaralı hedef türkler kerkük katliamı türkmenler türkmen mustafa kemal yılmaz israil yeni yahudi