Türkoloji Yaz Okulu, Ermeni İşgalinden Kurtarılan Hankendi'de Gerçekleştirilecek
Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Karabağ Üniversitesi, Uluslararası Türk Akademisi ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği 7. Geleneksel Türk Devletleri Türkoloji Yaz Okulu, 10-17 Ağustos 2025 tarihleri arasında Hankendi’de gerçekleştirilecek.
Program kapsamında katılımcıların akademik iş birliği yapması, projelerini tanıtması, yeni bilgiler edinmesi ve profesyonel ağ kurması amaçlanıyor.
Genç akademisyenlerin Türk Dünyası'nın tarihi, arkeolojisi, dili ve edebiyatı gibi alanlarda teorik ve pratik bilgisini artırmasının hedeflendiği Yaz Okulu'nda, katılımcıların bilimsel yayın, sunum ve araştırma fonlarından yararlanma gibi becerilerini geliştirmelerine fayda sağlanacak.
Hankendi'de bulunan Karabağ Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan Yaz Okulu'nda, Türkçe olarak gerçekleştirilecek günlük derslere ek olarak seminerler ve kültürel etkinlikler de yer alacak.
Kimler Başvurabilir?
Programa, Türk Tarihi, Türk Düşünce ve Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, antropoloji, kültür araştırmaları ve arkeoloji gibi konularda çalışan ve araştırma yapan, 35 yaşını aşmamış doktora öğrencisi ve doktora sonrası araştırmacılar başvurabilecek.
Yol, yemek ve konaklama giderleri organizasyon tarafından karşılanacak. Katılımcılara uçak biletleri ise ücretsiz olarak gönderilecek. Ancak bilet sahipleri yaz okuluna katılmadıkları takdirde biletin bedeli kendilerinden tahsil edilecektir.
7. Geleneksel Türk Devletleri Türkoloji Yaz Okulu'na başvurular çevrimiçi olarak bağlantıdan yapılabilecek.