TURKSİD: "18 Mayıs 1944'te Sürgüne Gönderilen Soydaşlarımızın Acısını Unutmayacağız"

TAKİP ET

Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği (TURKSİD), 18 Mayıs 1944'te meydana gelen Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 77. yıldönümünde hayatını kaybedenleri andı. TURKSİD'in anma mesajında, 'Kırım'ın makus talihinin yakın gelecekte değişeceğine olan mutlak inancımızla, Kırım Tatarlarının ve özgür Kırım'ın geleceğine umutla bakıyoruz.' denildi.

Kırım Tatarlarının Stalin rejimince topyekün sürgüne gönderildiği ve sürgün yollarında soykırıma maruz kaldığı acı günün 77. yıl dönümü kaydediliyor. Kırım Tatarlarının yaşadığı bölgelerde ekonomik iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla, İstanbul merkezli olarak kurulan Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği (TURKSİD), 18 Mayıs Kırım Tatar Soykırım Kurbanlarını Anma Günü kapsamında bir mesaj paylaştı. Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Baştuhan’ın imzasını taşıyan mesajda, sürgün ve soykırımın kurbanları anıldı.

Özgür Kırım'ın Geleceğine Umutla Bakıyoruz

“18 Mayıs 1944’de Kırım’dan sürgüne gönderilen 400 binden fazla soydaşımızın ve hayatlarını kaybeden onbinlerce insanımızın acısını unutmadık, unutmayacağız. TURKSID Uluslararası İş İnsanları Derneği olarak her daim  Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün 18 Mayıs vesilesiyle sürgünde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Kırım’ın makus talihinin yakın gelecekte değişeceğine olan mutlak inancımızla, Kırım Tatarlarının ve özgür Kırım’ın geleceğine umutla bakıyoruz.”

kırım tatar sürgün TURKSİD