TÜRKSOY'dan Büyük Ayıp ve Cehalet

TAKİP ET

TÜRKSOY, Azerbaycan'ın hem ilk cumhurbaşkanı Muttalibov'u hem de vatanın bağımsızlığına ömrünü adayan Ebulfez Elçibey'i unutarak Haydar Aliyev'i kurucu olarak andı.

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ardından Uluslararası Türk Kültürü Organizasyonu olan TÜRKSOY da Haydar Aliyev'i Azerbaycan'ın kurucu lideri olarak andı.

TÜRKSOY'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Azerbaycan'ın kurucu lideri merhum Ebulfez Elçibey'in hatırasını ortadan kaldırmak için elinden geleni ardına koymayan Haydar Aliyev'e övgüler dizildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin SSCB'den ayrılıp bağımsızlığına kavuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı makamına önce Ayaz Muttalibov oturmuştu. Azerbaycan'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı ise merhum Ebulfez Elçibey'di. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in babası olan Haydar Aliyev ise sinsi bir darbe neticesinde Cumhurbaşkanlığı makamını ele geçirmişti.

türksoy uluslararası türk kültürü organizasyonu aliyevi kurucu lider olarak andı türksoydan büyük cehalet türksoydan büyük ayıp haydar aliyev kurucu lider olarak anıldı azerbaycan kurucu lideri ebulfez elçibey elçibey