Tutuklanan Cihan Kolivar'dan Açıklama: Cumhurbaşkanının Anayasasına Göre mi Yargılanıyorum?

TAKİP ET

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Cihan Kolivar, cezaevinde yaptığı açıklamada, "Beni neye göre yargılıyorlar, Anayasa'ya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi?" dedi.

"Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" sözleri nedeniyle "Türk milletini alenen aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alınıp "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ile Marmara Cezaevi'nde görüşen avukat Tugay Bek, Kolivar'ın; IŞİD benzeri örgütlerin üst düzey yöneticilerinin, 15 Temmuz darbe sanıklarının, Adnan Oktar'ın, Osman Kavala'nın, Gezi tutuklularının tutulduğu 9 No'lu bölümde kaldığını aktardı.

Cihan Kolivar'ın, "Ben Karadenizli bir Türk'üm, kendi milletimle gurur duyarım. Ama ben insanı severim, insanları milletlerine göre de ayırt etmem. Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem" dediğini anlatan avukat Tugay Bek, Kolivar'ın "Televizyondaki açıklamayı incelediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tivit bulup bunu 'cumhurbaşkanına hakaret'e çevirdiler. Geçen Mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de 'olsa dükkan senin' demişim. Bu 'hakaret' dedikleri. Beni neye göre yargılıyorlar, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi?" ifadelerini kullandığını aktardı.

cihan kolivar cumhurbaşkanına hakaret cumhurbaşkanı anayasa ekmek