Tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü 1 Kilo Altınla Kaçarken Yakalanmış

TAKİP ET

Kamuyu 60 milyon lira zarara uğrattığı için tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'un 1 kilo altınla kaçarken yakalandığı iddia edildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamunun 60 milyon liraya yakın zarara uğratıldığını belirleyerek savcılığın izniyle harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 Ekim'de gerçekleştirdiği şafak operasyonlarıyla müteahhit Tevfik Taştimur, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve yardımcıları Kazım Baran ile Mustafa Yaylacı gözaltına alınmıştı.

Gözaltılar sonrasında adliyeye sevk edilen 87 kişinin 21'i savcılıkta serbest bırakılırken mahkemeye çıkarılan 66 kişi içerisinden 8'i tutuklandı ve diğerlerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi.

Bunun yanında Veysel Durgun'un operasyon günü şüphelenerek Muş'a gitmek üzere yola çıktığı ve otoyolda yakalandığı ifade edildi. Polis tarafından otoyolda yakalanan Durgun'un aracında 1 kilo altın ele geçirildiği ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 10 okul müdürünün yönettikleri okulların onarımı için ödenek talep ettiği, anlaştıkları inşaat şirketleriyle düzenledikleri sahte faturalar ile yapılmayan işler için yüz binlerce lira vugun yaptıkları belirlendi. Bu müdürlerin yalnızca bir okuldan 800 bin lira haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

Tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü 1 Kilo Altınla Kaçarken Yakalanmış