Tutuklanan Tütün Üreticisi: AKP'li Başkan Bize Sinkaflı Küfür Etti

TAKİP ET

Gözaltına alınan tütün üreticisi A.Ö. ifadesinde, AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Bulut'un kendilerine küfür ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kanun değişikliğiyle birlikte tütün ticaretinde yasaklamaya gidilmiş ve üreticiler yasağı protesto etmeye başlamıştı.

Protesto gösterilerinde tütün üreticileri Adıyaman-Kahta yolunu trafiğe kapatmış ve birçok üretici gözaltına alınmıştı.

Adıyaman 2. Sulh Ceza Hakimliği, hakkını arayan tütün üreticileri içerisinden gözaltına alından 16'sının 10'u hakkında "suç işlemeye alenen tahrik, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, kamu kurumu faaliyetini cebir ve şiddet kullanarak engelleme" gerekçesiyle tutuklama kararı verdi.

Emniyetteki ifadesinde tütün üreticisi T.Y. "Benim orada bulunma amacım ekmek davasıdır" derken, tütüncü A.Ç. ise mahkemede verdiği ifadesinde haklarındaki iddiaları reddederek kimseye sözlü ya da fiziki saldırıda bulunmadıklarını belirtti.

Tütüncü A.Ö. ise eylemler esnasında AKP'li Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'un tütün üreticilerine "kışkırtıp sinkaflı küfrettiğini" söyledi. A.Ö. ifadesinde “Ben de Çelikhan Belediye Başkanını böyle davranmaması hususunda uyardım. Ancak üzerime atılı suç işlemeye yönelik tahrik edici herhangi bir söz söylemedim" dedi.

Tutuklanan Tütün Üreticisi AKP'li Başkan Bize Sinkaflı Küfür Etti