Tutuklandı: Marmaris'te Orman Yangınını Çıkaran Şahsın İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Marmaris ormanlarının kül olmasına neden olan şahsın ifadesi ortaya çıktı.

21 Haziran'da Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınıyla mücadele 45 helikopter, 12 uçakla sürüyor. Alevlerin Değirmenyanı Mahallesi'ni geçerek katı atık alanına ulaştığı ve Yeşilbelde Mahallesi'ni de tehdit ettiği bildirildi. Yangından 29 kişinin etkilendiği, 12 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve 2 kişinin tedavisine hastanede devam edildiği bildirildi.

Birden Fazla Suç Kaydı

Yangının çıktığı değerlendirilen Hisarönü Mahallesi, Saklıkoy mevkiinde yapılan çalışmada yakılmış 3 araç lastiği ve 48 plakalı bir motosiklet terk edilmiş vaziyette bulundu. Motosikletin sahibi S.A.'nın tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kıılma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.

Şahsın cep telefonunun yangının çıktığı gün saat 23.30'da kapatıldığı, şahsın o gün yangının çıktığı noktada Facebook'ta durum paylaştığı, arazi anlaşması yaşadığı ailesine yönelik tehdit mesajı yazdığı ortaya çıktı.

İtiraf Etti

Orman yangınını çıkaran S.A. (34) yakalanırken ifadesinde suçunu itiraf ettiği, olay yerinde 2 adet de benzin bidonu ele geçirildiği bildirildi.

S.A.'nın ifadesinde ailesiyle arasındaki ticari bir anlaşmazlıktan dolayı yangını çıkardığını itiraf ettiği, çıkardığı yangında kendisini de öldürmek istediğini söylediği öğrenildi.

Olay anında alkollü olduğu belirlenen şahıs, babasının bölgedeki arazisini sattığını ve babasının kendisini dışladığını belirtti.

Tutuklandı

S.A. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

yakalandı marmaris orman yangını çıkaran şahıs ifadesi şüpheli ortaya çıktı s.a. hisarönü mahallesi