Tutuklu Eski Cumhurbaşkanı Açlık Grevine Başladı

TAKİP ET

Tutuklu eski Gürcü Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili açlık grevine başladı.

8 yıldır yurt dışında bulunan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 7 Mayıs 2020'de Ukrayna Ulusal Reform Konseyi ve Reformlar İcra Komitesi'nin başına Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından atanmıştı.

Hakkında verilen tutuklama kararına rağmen ülkesi Gürcistan'a dönen Saakaşvili, Facebook üzerinden paylaştığı video ile 8 yıl sonra döndüğünü belirterek "Burası benim Batum’um. Buraya hayatımı riske atarak geldim" ifadelerini kullanmıştı.

2 Ekim'de yapılacak olan Gürcistan yerel seçimlerinde Ulusal Hareket'e oy verme çağrısı yapan Saakaşvili, "Ulusal Hareket'i sevmiyorsanız nispeten küçük partilere oy verin. 3 Ekim'de toplanıp Rustaveli’yi, Özgürlük Meydanı’nı dolduracağız ve 100 bin kişi olursak bizi kimse yenemez. Gürcistan kalkınma yolunda duracak. Burayı çok özledim. Bugün hayalim gerçek oldu" demiş, bir süre sonra ise gözaltına alınmıştı.

Saakaşvili ile hapishanede görüşen Gürcistan Ombudsmanı Nino Lomcaria, Saakaşvili'nin açlık grevi ilan ettiğini ve Ukrayna vatandaşı olarak Ukrayna Konsolosu ile görüşmek istediğini söyledi.

Saakaşvili: Erdoğan'ın Büyük Hayranıyım

Saakaşvili tarihinde yaptığı açıklamalarda Erdoğan için "O sadece yeni Türkiye'nin mimarı değil, aynı zamanda yeni bölgenin kurucusu, şekillendiricisi. Modern Gürcistan'ı onsuz inşa etmemiz mümkün olmazdı. Erdoğan olmasaydı Ortadoğu'da birçok mesele şu ankinden çok daha kötü olabilirdi. Hatta o düzeltmeseydi birçok Batılı ülkenin politikası da çıkmaza girebilirdi. Ben onun en büyük hayranıyım" demişti.

Tutuklu Eski Cumhurbaşkanı Açlık Grevine Başladı