Tutuklu Türk Milliyetçisi Gazetecilere Karşı Hukuksuzluk Devam Ediyor: Süha Çardaklı Sağlık Hakkından Mahrum Bırakılıyor

TAKİP ET

Türk milliyetçisi gazetecilere yönelik eziyetler devam ediyor.

Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak sığınmacılarla ilgili haberleri paylaştıkları için hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştı.

 Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderilen gazetecilere karşı hukuksuzluk bir adım daha ileri götürülmüş, gazetecilerin saçları kazınmıştı. 

Hukuksuzluk daha da ileri götürüldü. Tutuklanmadan önce ameliyat olan Süha Çardaklı’nın böbreği, iltihap riskiyle karşı karşıya. 

️Konuyla ilgili kendisine görüşe gelenler aracılığıyla açıklama yapan Çardaklı: “Gözaltına alınmadan bir hafta önce olduğum ameliyat sonrasında böbreğime takılan stentin 11 Ekim’de çıkartılması gerekiyordu. 25 Eylül’de cezaevine bildirmemize rağmen halen çıkartılmadı. Ameliyatımı yapan doktor, stentin 30 günden fazla durması halinde “iltihap riski” olduğunu belirtiyor. Terör örgütü elebaşı Öcalan’a tam teşekküllü işleyen sağlık sitemi kendi evlatlarına “üvey evlat” muamelesi yapıyor!” dedi. 

Süha Çardaklı'nın avukatı Emir Gürbüz, TamgaTürk'e yaptığı açıklamada "11 Ekim'de stentin çıkması gerekiyordu. Ben savcılığa konuyla alakalı 2 kere dilekçe verdim. Bunun dışında Süha Çardaklı da cezaevi idaresine dilekçe verdi. Elimizde bu stentin çıkması gerektiğine ilişkin doktor raporu da var. Süha cezaevi idaresine dilekçe verdikten sonra Cuma günü hastaneye sevk ettiler ancak burada tahlil yapıp geri gönderdiler. Bilinmeyen bir tarihe tomografi randevusu verip bekletiyorlar şu an. Tomografi randevusundan sonra çıkacak sonuçlara göre tekrar doktor kontrolü ondan sonra stent çıkarma yapacaklar. Dolayısıyla ne zaman çıkacağı hala belli değil. Tomografi randevusunun ne zamana verildiği bize söylenmedi." dedi. 

süha çardaklı gözaltı süha çardaklı batuhan çolak tutuklu gazeteciler