Tütün Ticareti Yasağı Yürürlüğe Girdi

TAKİP ET

Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan yapılan tütün ticareti yasağı bugün yürürlüğe girdi.

4 yıl önce Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan ticaret yapan kişilerin 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması önerisi sunulmuştu. Kabul edilen tütün yasağı bugün yürürlüğe girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan yapılan tütün ticareti yasağının yürürlüğe girmesine tepki gösterdi. 

Tutdere yasağın yabancı tütüne özgürlük vermek yerli tütüne ise yasak koymak amacıyla getirildiğini belirterek, ''Bu vatan topraklarında üretim yapan Emine Teyze’ye, Abuzer Amca’ya hapis; Coni’ye özgürlük" dedi.

Zulüm yasağı yürürlüğe giriyor diyen Tutdere, “Yabancı şirketlere verdiğiniz sözü tuttunuz, muradınıza erdiniz. Sarmalık tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören zulüm yasanız yürürlüğe giriyor. Yüzbinlerce tütün üreticisinin, esnafın, fakirin fukaranın ekmeğine yasak getiriyorsunuz. Hapis getiriyorsunuz. Yabancı tütüne özgürlük, yerli tütüne yasak. Bu vatan topraklarında üretim yapan Emine Teyze’ye, Abuzer Amca’ya hapis, Coni’ye özgürlük. Bu mu adaletiniz? Bu mu milliliğiniz ve yerliliğiniz” ifadelerini kullandı. 

tütün yasağı chp adıyaman milletvekili tepk girdi yürürlüğe