Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk Fotoğrafı Takmayı Reddeden Mürtecilere Müdahale Eden Teğmenlerin Savunmaları Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı takmayı reddeden A.A ile konuşan teğmenlerin savunmaları ortaya çıktı.

Tuzla Piyade Okulu'nda meydana gelen olaylar 10 Kasım'da bir teğmenin Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini takmayı reddetmesiyle başlamış; olaya tepki gösteren teğmenler, ordu içinde yapılanmaya başlayan mürteci bir oluşumu ortaya çıkartmıştı. 

Atatürk fotoğrafı takmayan Piyade Teğmen A.A'nın hareketi sonrası kendisi ile görüşen kursiyer teğmenlerin anlatımları ortaya çıktı. 

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk Fotoğrafı Takmayı Reddeden Mürtecilere Müdahale Eden Teğmenlerin Savunmaları Ortaya Çıktı

Atatürk'ü Anma Töreni içtimasında Atatürk'ün fotoğrafını üniformasına takmayan Piyade Teğmen A.A'ya yeni fotoğraf ve iğne vermek isteyen Piyade Teğmen A.K.Ş şu ifadeleri kullandı: 

"Ona 'Niye takmıyorsun, Atatürk'le bir sorunun mu var?' dedim. Bana 'Bir sorunum varsa ne olacak? Sen mi çözeceksin? Zorla taktıramazsınız.' dedi. Ben 'Takmayacaksan tören alanını terk et, burada işin yok. Defol.' dedim. "

Piyade Teğmen U.T'nin söyledikleri ise soruşturma raporuna şöyle geçti: 

"A.A bize 'Atatürk'ü sevmiyorum ama saygı duyuyorum' ifadelerini kullandı. Son olarak S.Ç Teğmen, 'Bir gün gelecek Atatürk'ü sevmeyen herkes Atatürk'e biat edecek' dedi. 

Ardından koğuşa çıktık. Çıktıktan sonra koridorda herkesin duyacağı şekilde ortalığa hitaben S.Ç Teğmen; 'Atatürk'ü sevmeyenin a...s...' şeklinde küfür etti."

 

 

tuzla piyade okulu teğmenlerin savunması atatürk fotoğrafı