Tuzla Piyade Okulu'nda Mürteci Yapıya Müdahale Ettiği İçin İhraç Edilen Teğmenlerin Avukatlarından Açıklama

TAKİP ET

Tuzla Piyade Okulu'nda yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren dört teğmen, adeta bir mürteci yapılanmanın ilk nüvelerini ortaya çıkartmıştı. Ancak teğmenler, mürtecilerle beraber disipline sevk edilmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihracı istenen teğmenlerin ihracı 18 Ocak’ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşülmüştü. Disipline sevk edilen teğmenlerin yedisi de ihraç edildi. Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Tuzla Piyade Piyade Okulu’nda yürüttüğü idari soruşturmayı genişletti. 

Bunun üzerine basın açıklaması yapan teğmenlerin avukatları şu ifadeleri kullandı: 

"Hemen belirtmek gerekir ki; iddiaya konu vakıada dini inanç ve ibadet özgürlüğü temelinde bir çekişme veya kutuplaşma bulunmamaktadır. Müvekkillerimizin hiçbir surette bir kısım medyada gösterilmek istediği gibi dini değerlere yönelen veya ibadet özgürlüğünü baskılayıcı bir söz ve eylemleri olmamıştır. Müvekkillerimize atfedilen fiil, İstanbul C. Başsavcılığının fezlekesinde vasıflandırıldığı şekliyle Atatürk’ün hatırasına yapılan hakarete karşı gösterilen sözlü tepkilerden ibarettir. Ayrıca, vakıanın medyada tartışma konusu haline getirilmesinde müvekkillerimizin hiçbir dahli bulunmamaktadır.

6413 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu’nun 16/c maddesinde yer alan tanıma göre göre müvekkillerimize verilebilecek en yüksek ceza “kınama” cezası iken, söz ve eylemlerinin hizmete engel davranış olarak kabul edilmesi suretiyle müvekkillerimiz hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmesi; Atatürk konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir kutuplaşma olduğunun ve bu kutuplaşmanın hizmete engel olduğunun kabul edilmesi anlamına gelir."

Avukatlar karara itiraz edeceklerini belirtti.

tuzla tuzla piyade okulu mürteci yapı mürteci teğmenler tuzla piyade okulu teğmenler