tv100, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Katıldığı Yayında SADAT Reklamı Gösterdi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu TV100'ün canlı yayınında, AKP'ye yakın paramiliter örgüt SADAT'ın reklamı gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'de Uğur Dündar'ın konuğu oldu. Canlı olarak yayınlanan program sırasında, AKP'ye yakın paramiliter örgüt SADAT'ın üç adet reklamı gösterildi.

21:16, 21:25 ve 22:01 saatlerinde gösterilen SADAT reklamlarında "Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik..." gibi metinlerin sıralandığı görüldü.

Olayla ilgili tartışmalara cevap veren tv100, "Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu" ifadelerini kullandı. 

AKP'ye yakın paramiliter örgüt SADAT'ın Başkanı mürteci Melih Tanrıverdi ise reklamın haberleştirilmesine tepki göstererek Diken gazetesini hedef aldı. Tanrıverdi, "Diken'e göre SADAT reklamı Cumhurbaşkanı aday adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadlerinden daha mı önemli?" şeklinde bir tweet attı. 

Uğur Dündar'dan Açıklama

Programın sunucusu olan Uğur Dündar Twitter'dan yaptığı paylaşımla olayla bir alakasının olmadığını belirterek, "Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklam bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış ve tekrar ekrana getirilmemiş." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Çok Sert Tepki Verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün sabah paylaştığı tweet'te çok sert bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" diyerek yayından bir ekran görüntüsü paylaştı. 

tv100 kemal kılıçdaroğlu SADAT uğur dündar