Twitch Operasyonu: 11 İlde 40 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Twitch'te haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle 40 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya platformu Twitch'te yayıncılara başkalarının kart bilgilerini kullanarak para gönderen ve bu şekilde haksız kazanç elde eden 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Balıkesir, Denizdeli, Kocaeli ve Manisa'da eş zamanlı operasyon gerçekleştiren polis ekipleri haklarında gözaltı kararı verilen 40 şüpheliyi yakaladı. Diğer 4 şüphelinin yakalananması için çalışmalar sürüyor.

Twitch, bir süredir kara para aklama aracı haline getirildiği iddialarıyla gündemde. Bazı suç örgütlerinin kart bilgilerini ele geçirdiği insanların kartlarını kullanarak anlaştıkları yayıncılara BIT (Twitch para birimi) bağışı yaptıkları, bu paranın da bir kısmını geri alarak haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkmıştı.

Bunun ardından daha önce ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ortak yayın yapan Pqueen gibi birçok yayıncı "Temiz Twitch" diyerek sosyal medya platformunun önlem almaması halinde yayınlarını durduracaklarını söylemişler, sonrasında ise bu yayıncıların kişisel bilgileri "Twitch mafyası" tarafından ifşa edilmişti.

'Temiz Twitch' Diyen Yayıncıların Kişisel Bilgileri İfşa Edildi

twitch gözaltı kara para 11 ilde