Twitter Bot Hesapları Etiketleyecek

TAKİP ET

Twitter, kullanıcılara fayda sağlayan bot hesapları silmek yerine etiketlemeye hazırlanıyor.

Uzun zamandır bot hesaplarla ilgili harekete geçmesi beklenen Twitter, kullanıcıları için hava tahmin raporlarını yayımlayan, en yakın Çin virüsü aşılama merkezinin konumuna yönlendirme yapan ya da kullanıcılar için deprem uyarıları yayımlayan "yararlı" bot hesapları silmeyip daha önce kamu kuruluşları ve görevlilerine yaptığı gibi etiketleme çalışması yapacak.

Twitter, 2021 yılı Temmuz ayından itibaren hesap etiketlemeye başlanacağını duyurdu. Uygulanacak etiketler hesapların kullanıcılar için sağladığı faydaları işaretlemenin yanında hesapların kimler tarafından kullanıldığını gösterecek ve bu hesapların gönderdiği tivitler ana sayfada özel bir işaret taşıyacak.

Bot hesapların "fayda sağlayan" etiketi alabilmek için bir başvuru yapıp yapamayacağı hususunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Faydalı ya da zararsız olarak nitelenecek hesapların aşağıdaki görseldeki şekilde siyah ve beyaz görsellerle işaretleyecek. Bunun yanında birçok kullanıcının muzdarip olduğu "troll" hesapların akıbeti ile ilgili olarak da özel bir çalışmanın sürdürüldüğü öne sürüldü.

Twitter Bot Hesapları Etiketleyecek