Twitter'da 200 Milyon Kişinin Bilgilerinin Çalındığı İddiası

TAKİP ET

Twitter'da 200 milyondan fazla kullanıcının bilgilerinin çalınıp, bir hacker forumunda satıldığı iddia edildi. Verilerin kullanıcıların e-postalarını ve telefonlarını içerdiği ifade edildi.

Bilgisayar korsanları tarafından 200 milyon kadar Twitter kullanıcısının e-posta adresleri ve telefon numaraları çalındığı bildirildi. İsrailli bir siber güvenlik şirketi olan Hudson Rock, sızıntıyı tespit etti. Şirketin kurucularından Alon Gal, sızıntının "çok fazla bilgisayar korsanlığı, hedefli dolandırıcılık ve ifşalara neden olacağını" söyledi. Gal, bu sızıntının gördüğü en önemli sızıntılardan biri olduğunu söyledi.

Bilgiler, bir online hacker forumunda paylaşıldı. Reuters, forumdaki bilgilerin gerçek olup olmadığını ve Twitter'dan alınıp alınmadığını teyit edemedi. Ayrıca, Twitter'ın sızıntıyı incelediği bilinmiyor ve Twitter'ın yorum yapmadığı ve konuyla ilgili soruları yanıtlamadığı belirtildi. Sızıntının arkasında kimin olduğu ve nereden yapıldığı ile ilgili bilgi paylaşılmadı. Sızıntının 2021'de, Twitter'ın Elon Musk tarafından alınmasından önce yaşanmış olabileceği konuşuluyor.

twitter sızıntı hacker elon musk