Twitter'dan Skandal Karar: Karabağ'ın Azerbaycan Toprağı Olduğunu Söyleyen Hesap Kısıtlandı

TAKİP ET

Biryudumkitap kurucusu Alparslan Demir'in hesabı, "Karabağ, Azerbaycan toprağıdır" dediği için kısıtlandı.

Biryudumkitap kurucusu Alparslan Demir'in hesabı, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu söylediği ve "soykırım olmadı" dediği için "bir gruba zarar verme tehdidinde bulunma" gerekçesiyle kısıtlandı. 

Demir'in hesabı 15 gün boyunca kısıtlı kaldı. 

Olaya ilişkin tepki gösteren Demir ayrıca Fransa'da hakkında "soykırım inkarcılığı" gerekçesiyle dava açıldığını da duyurdu.

TamgaTürk'e konuşan Alparslan Demir," Fransa’da konunun mahkemeye gittiğiyle ilgili bir eposta geldi. Rızam dışında tweet’lerim silindi. Ek olarak kendi ulaştığım ve ismini veremeyeceğim sektörden önemli bir isim özellikle ABD’de diaspora Ermenilerinin Twitter, Facebook, YouTube (Google) şirketlerinin bu tür şikâyet departmanlarında çokça çalıştığı ve hâkim olduğu bilgisi var. Bana o iletti bunlar “Çete” dedi." ifadelerini kullandı.

Demir ayrıca, Anna Kasparian'ın Türk düşmanı ifadelerinin Twitter'a şikayet edildiğini ancak bundan bir sonuç çıkmadığını da belirterek buradaki iki yüzlülüğe dikkat çekti. Kasparian'ın Türk düşmanı ırkçı ifadeler içeren tivitini paylaşan Demir, "Bunu insanlar şikâyet ettiğinde hiçbir yaptırım uygulanmadı ve Twitter kurallarını ihlal etmediğine dair bir eposta aldım. Kavga buradan ve THY reklamını paylaşan Morgan Freeman tweet’iyle başladı." dedi. Kasparian'ın tivitinde "Türk halkları, toprak çalmak ve insan katletmek adına mutlaka birkaç şey bilir" ifadeleri yer alıyor.

 

biryudumkitap alparslan demir twitter karabağ karabağ azerbaycandır azerbaycan soykırım soykırım yok çifte standart hesap askıya alındı