Twitter 'Devlet Bağlantılı Medya' Etiketini Genişletiyor: Sırada Türkiye Var

TAKİP ET

Twitter, devletin güdümünde olan medya kuruluşlarını belirtmek amacıyla uyguladığı 'devlet bağlantılı medya' etiketini genişletiyor.

Twitter, yurt dışı kaynaklar için bir süredir uyguladığı "devlet bağlantılı medya" etiketini genişletiyor. İlgili devletin güdümünde yayın yapan medya kuruluşlarının profiline uygulanan etiket ekleme uygulaması genişletiliyor. 

Güncel olarak ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere kaynaklı medya kuruluşlarına uygulanan etiket uygulaması 16 ülkeye daha uygulanacak. Genişletilen uygulama kapsamında yer alan ülkelerin arasında Türkiye'nin de olduğu görülüyor. 

Twitter'ın Türkiye dışında etiket uygulamasına başlayacağı ülkeler arasında Kanada, Küba, Ekvator, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor. 

Twitter, söz konusu özelliği G7 ülkelerine ve devlet bağlantılı bilgi akışı operasyonlarını ilişkilendirdiği ülkelere genişlettiğini ifade etti. Belli bir hesabın bir devlet kurumu veya yetkilisi tarafından yönetildiği gösteren yeni etiketlerin gelecek haftalarda ilgili hesaplara eklenmeye başlanacağı dile getirildi. Şirket ayrıca, devlet başkanları ve bakanlarının hesaplarına da etiket ekleyeceğini belirtti.  

 

twitter devlet bağlantılı medya devlete bağlı medya etiket profil ülkeler genişletiliyor başladı türkiye sıra 16 ülke geliyor etiket yafta