Twitter Hamaney'in Paylaşımlarını Sildi

TAKİP ET

Twitter, İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in ABD ve İngiltere'ye ait aşıların güvensiz olduğuna ilişkin Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca yaptığı paylaşımlarını sildi.

Söz konusu paylaşımların, sosyal medya kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle silindiği belirtildi. Hamaney’in Farsça dilinde yaptığı paylaşımına ise dokunulmadı.

Hamaney, ABD ve İngiltere’ye ait aşılara güvenmediklerini belirterek, “ABD ve İngiltere aşılarının ülkeye ithal edilmesi yasaklanmıştır. Yetkililere de söyledim, burada herkese de söylüyorum. Amerikalılar aşı üretebiliyor olsaydı kendi ülkelerinde böyle bir koronavirüs fiyaskosu yaşamazlardı. Fransa’ya da bu konuda güvenmiyorum. Başka kaynaklardan güvenilir aşı bulunursa bu sorun olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Hamaney’in dün ABD ve İngiltere’den corona virüsü aşısının ithal edilmesini yasaklayan konuşmasının ardından İran Kızılay Sözcüsü Muhammed Hasan Mukaddem, ABD’de ve yurt dışında yaşayan İran vatandaşlarının kurduğu bir hayır kurumu vasıtasıyla İran’a bağışlanacağı açıklanan 150 Pfizer-BioNTech aşısının alımına ilişkin sürecin durdurulduğunu açıkladı.

twitter hamaney iran iran dini lideri ayetullah ali hamaney aşı güvenmiyorum abd aşısı ingiltere aşısı bontech pfizer coronavirüs corona korona salgın pandemi iran abd iran ingiltere iran twitter hamaney t