Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey: Türkiye Sürekli Twitter'ı Kapatmakla Tehdit Etti

TAKİP ET

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey; Türkiye, Nijerya ve Hindistan'ın hesapları kısıtlama emirlerine uyulmaması durumunda Twitter'ı ülkelerinde kapatma tehdidinde bulunduğunu belirtti.

YouTube'da yayımlanan haber programı Breaking Point'e konuk olan Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, "Nijerya, Hindistan ve Türkiye, bazı gazetecilerin hesaplarının kapatılması, iletişim bilgilerinin verilmesi veya platformdan çıkarılması için çok sayıda talepte bulundu" dedi.

Dorsey, "Türkiye'den çok fazla talep aldık. Türkiye'yle kendi mahkemelerinde savaştık ve genelde kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler" dedi. 

Dorsey, Hindistan'ın gazetecilerin ve protestocuların Twitter'a erişiminin kısıtlanmasını istediğini de ifade etti. Dorsey, Hindistan'la ilgili şunları söyledi:

"Şöyle şeyler oluyordu: Mesela 'Hindistan'da Twitter'ı kapayacağız' diyorlardı. Orası bizim için çok büyük bir market. 'Çalışanlarınızın evini basacağız' diyorlardı, ki bunu yaptılar da. 'Eğer dediklerimizi yapmazsanız ofislerini kapayacağız' tehdidinde bulundular. Bunlar demokratik bir ülke olan Hindistan'da yaşandı."

Nijerya'dan da benzer talepler aldıklarını ifade eden Dorsey, "Hükümetin onlara yapabileceklerinden o kadar korkuyorduk ki Nijerya'ya Twitter çalışanı bile gönderemiyorduk" diye konuştu.

twitter jack dorsey twitterı kapatma hindistan Nijerya