Twitter, Instagram'ın 'Yakın Arkadaşlar' Özelliğini Getirmeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

Twitter'ın "yakın arkadaşlar" özelliğini kullanıcılarına sunmak üzere hazırlandığı öğrenildi.

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Twitter'ın Instagram'da yer alan "yakın arkadaşlar" özelliğini "Twitter Flock" adıyla kullanıcılarının hizmetine sunmaya hazırlandığı iddia etti.

Sosyal medya platformunun "yakın arkadaşlar" özelliğini kullanıma sunmaya hazırlandığını Aralık ayında açıklayan Paluzzi, Twitter'ın özelliğe yeni ayrıntılar eklemeye başladığını iddia etti.

Buna göre yakın arkadaşlar özelliğini Twitter kullanıcıları en çok 150 kişiyi ekleyerek kullanabilecek. Yalnızca "Twitter Flock"a ekli olan kullanıcılar özel içeriklerinizi görebilecek ve bu kişileri "Flock"tan çıkarmanız halinde herhangi bir bildirim gönderilmeyecek.



Bu özellikler Instagram'daki "yakın arkadaşlar" özelliğinin bir kopyası olarak gösteriliyor. 

Twitter'dan Açıklama

Paluzzi'nin iddiaları üzerine Twitter Sözcüsü Tatiana Britt, The Verge'e yaptığı açıklamada "Twitter her zaman insanların sağlıklı bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olmak için çalışıyor ve şu sıralar insanların daha özel bir şekilde paylaşım yapmasını sağlamanın yollarını arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazırlanan özelliğe ilişkin daha fazla bilgi vermeyi reddeden Britt, "Twitter Flock" şeklindeki ifadenin geçici bir isimlendirme olduğuna yönelik iddiayı ise teyit etti.

twitter flocks yakın arkadaşlar özelliği instagram alessandro paluzzi