Twitter 'Özgürlükler Ülkesi (!) Rusya'da Ağır Para Cezasıyla Karşı Karşıya Kalabilir

TAKİP ET

Rusya, sosyal medya devlerinin ağır para cezalarına çarptırılmasının önünü açan yasal düzenlemelerin Duma'dan geçmesiyle yabancı platformlar üzerindeki etkisini artırmak amacıyla bu cezaları birer tehdit unsuru olarak kullanmaya şimdiden başladı.

20 yılı aşkın süredir Rusya'da iktidar makamını işgal eden Kremlin'deki Putin Rejimi, Rusya'yı özgürlüklere kavuşturmaya devam ediyor.

Son Anayasa değişikliği referandumu ile ülkesini demokrasi sınıfından tamamen çıkaran Rejim, basın ve düşünce özgürlüğüne verdiği önemi de 'Rus medyasına ayrımcılık yapılması' gibi ucu açık bir gerekçeye dayanarak ABD merkezli sosyal medya devlerine ağır para cezaları verilmesinin önünü açan yasal düzenlemeyi Aralık ayında parlamentonun alt kanadı olan Duma'dan geçirerek gösterdi.

Twitter, Rusya'da sosyal medya devlerini etkileyecek son yasal düzenlemeden ilk etkilenecek şirket olmak üzere. Tutuklu muhalif lider Alexei Navalny ve ekibinin Rusya'daki protestoları örgütlemekte yoğun bir şekilde kullandığı sosyal medya ağı, bu nedenle uzun süredir Putin Rejiminin hedefindeydi.

Sosyal medya devinin cezalandırılması için dayanak oluşturulmaya çalışılan gerekçe ise Rusya'nın 2017 yılından bu yana toplamda 2 bin 682 içeriğin silinmesi için başvuruda bulunmuş ve Twitter'ın bu içerikleri hala kaldırmamış olması.

twitter sosyal medya devleri para cezası rusya putin rejimi basın özgürlüğü ifade hürriyeti düşünce özgürlüğü