Twitter, Türkiye'ye Temsilci Atıyor

TAKİP ET

Temsilci atamadığı takdirde erişim engeli getirileceği söylenen uygulamalardan biri olan Twitter, temsilci atayacağını duyurdu.

1 Ekim'de yürürlüğe giren ve "Sosyal Medya Yasası" olarak da ifade edilen 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin 2 Kasım'a kadar ülkeye temsilci atamaları gerekiyordu. 

Ocak ayında Türkiye’ye temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest’e reklam yasağının getirildiği kararı Resmi Gazete’de yayımlanmış, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararına göre, Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulanan sosyal medya ağlarının, kendilerine belirlenen süre içerisinde Türkiye'ye temsilci atamadıkları takdirde reklam yapmaları yasaklanmıştı.

Türkiye'ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin Türkiye'den reklam alamayacağı, reklam veren şirketlere de ceza kesileceği belirtilmişti.

Twitter Para Cezasına Rağmen Temsilci Atamamıştı

5651 sayılı Kanunun ek 4'üncü maddesi kapsamında, Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul etmeyen şirketlere daha önce yaptırımların ilk adımı olarak 10 milyon lira, ikinci adımında 30 milyon lira olmak üzere, toplamda 40 milyon lira ceza kesilmişti. Para cezalarına rağmen Türkiye'de temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest'e Ocak 2021 itibarıyla reklam yasağı cezası verilmişti. 

Karara uymayacağını ve temsilci atamayacağını belirten sosyal medya kuruluşlarından biri olan Twitter, son olarak yaptığı açıklamada Türkiye temsilcisi atayacağını duyurdu.

Türkiye'den reklam alamama cezasıyla karşı karşıya olan Twitter, yasal yükümlülüklerini yerine getirme kararı alarak, bant daraltma cezasından da kaçınmış olacak.

Twitter'ın temsilci atama kararının ardından Türkiye'ye temsilci atamayan tek sosyal medya platformu Pinterest oldu.

twitter temsilci türkiye ceza bant reklam yasak