Twitter'dan Devlet Destekli Troll Hesaplara İfşa "En Fazla Türkiye Rusya ve Çin'de Yaygın"

TAKİP ET

Facebook'un ardından Twitter da hükumetler tarafından kontrol edilen medya hesaplarına uyarılar koymaya başladı.

Facebook'un ardından Twitter da hükumetler tarafından kontrol edilen medya hesaplarına uyarılar koymaya başladı. Sosyal medya platformu Twitter, devlet bağlantılı enformasyon operasyonları kapsamında faaliyet gösteren troll hesapları masa ve mikrofon sembolüyle fark edilir hale getirdi.

Ayrıca Twitter’ın internet sitesinde paylaşılan resmi açıklamada, bu operasyonlarla bağlantılı bütün hesapların ve içeriklerin kalıcı olarak kaldırıldığı açıklandı.

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Bağımsız medya kuruluşlarından farklı olarak devletler, kendine bağlı medya organlarını propaganda aracı olarak görmekte ve siyasi hedeflerine hizmet edecek şekilde kullanmaktadır" denildi. Şirket, kullanıcıların karşı karşıya kaldıkları hesapların doğrudan veya dolaylı şekilde bir hükumet organıyla bağlantısı olup olmadığını bilmeye hakkı bulunduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki hesap ağları 2020 yılı başında tespit edildi. Bu hesapların çoğunun Türkiye içindeki kitleyi hedef aldığı belirtildi. Twitter’ın teknik göstergeler ve bu hesapların davranışı üzerinde yaptığı analize göre, sahte ve kullanılmak üzere ele geçirilen hesaplar AKP lehine siyasi söylemi kuvvetlendirmek amacıyla kullanıldığı , ve bu hesaplarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güçlü destek ifade edildiği aktarıldı. Bu kapsamda 7 bin 340 hesap ifşa edilerek arşive alındı.

Ayrıca Çin’deki hesapların "Komünist Partisi lehine söylem" yaydığı gözlemlenirken, Rusya'daki hesapların siyasi muhalifleri hedef aldığı belirtildi.

çin devlet destekli etiket Facebook hesap hükumet destekli ifşa propaganda resmi açıklama rusya sosyal medya troll Türkiye Twitter