Twitter'ın Clubhouse'a Rakip Olacak Özelliği 'Spaces' Nisan Ayında Kullanıma Açılacak

TAKİP ET

Twitter, Clubhouse ile olan benzerliğiyle dikkat çeken özelliği Spaces'i Nisan ayında kullanıma açacağını duyurdu.

Twitter'ın Clubhouse adlı uygulama benzeri sesli sohbet özelliği Twitter Spaces'ın Nisan ayında  kullanıma açılacağı bildirildi. Twitter'ın Spaces'la birlikte yayıncılara para kazanma imkanı da getireceği duyuruldu.

Twitter Spaces, sadece iki kullanıcı veya belirli bir grup içinde kullanılabilecek. Bununla birlikte, sesli sohbeti başlatan kullanıcı, oluşturacağı özel bağlantı sayesinde diğer kullanıcıları sohbet odasına davet edebilecek. Bağlantıyla davet edilen kullanıcılar, konuşmacı veya dinleyici olarak ayarlanabilecek.

Twitter'ın BETA olarak yayımlanan sürümünde ise detay bir özellik görüldü. Twitter'ın 'Bahşiş Kutusu' (Tip Jar) adını verdiği özellikle Spaces yayıncılarına gelir elde etme imkanı sağlıyor.

Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo gibi bağış uygulamalarıyla entregre olduğu görülen sisteme göre takipçiler istedikleri kişiye bağış yapabilecekler.

Twitter geliştiricilerine göre Spaces özelliği, önümüzdeki ay devam edecek güncellemelerinin ardından son haline kavuşacak. Bu haberle birlikte söz konusu özelliğin kısa süre içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

 

spaces nisan kullanıma açılacak başlıyor clubhouse rakip yayınlandı duyuruldu açıklandı geliyor