Twitter'ın İlk Tweeti 2,5 Milyon Dolara Satıldı: Türk Asıllı Bir İş Adamı Satın Aldı

TAKİP ET

Sosyal medya platformu Twitter'da atılan ilk tweeti yapılan açık artırma sonucu 2,5 milyon dolara bir Türk asıllı bir iş adamı satın aldı.

Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweeti, yapılan açık artırmada 2,5 milyon dolara satıldı. Tweeti satın alan kişinin, Malezya'da yaşayan Türk asıllı Cryptoland'in ve Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi olduğu bildirildi.

Jack Dorsey, Twitter'da ilk atılan ve kendisine ait olan 21 Mart 2006 tarihli "Just setting up my twttr (Twitterımı kuruyorum)" mesajını açık artırmayla sattı. Dorsey'in, Valuables BY Cent sistemi üzerinden ilk tweetini satışa çıkarmasının ardından açık artırma usulüyle teklifler yapıldı. Tweete en yüksek teklif, kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi'den geldi.

Sina Estavi, söz konusu tweeti 2,5 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bir Twitter kullanıcısının Estavi'ye "baba sen Türkçeyi nasıl söktün" şeklinde bir soru yöneltmesinin ardından Estavi, "Aslen Türk'üm" yanıtını verdi. Böylelikle Sina Estavi'nin Türk asıllı bir iş adamı olduğu ortaya çıktı.

 

jack dorsey twitter ilk tweet satıldı malezyalı türk türk asıllı 2 5 milyon dolar satıldı alındı açık artırma