Üç Bölgede Olağanüstü Kuraklık Var

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Nisan ayı kuraklık raporlarına göre Ege'nin güney kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "olağanüstü", "şiddetli" ve "çok şiddetli" kuraklık görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "Standart Yağış İndeksi" ve Normalin Yüzdesi Metodu'na göre yaptığı araştırma sonuçlarına göre hazırlayıp yayımladığı kuraklık raporuna göre, Nisan ayında güneybatı Ege'de, Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ve Çorum-Amasya dolaylarında olağanüstü, şiddetli ve çok şiddetli kuraklık görüldü. Marmara ve Kuzey Ege'de ise çok, orta, hafif ve normal nem düzeyleri, Bartın ve Zonguldak kıyılarında ise aşırı nem ölçüldü.

2021 Nisan ayında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ve Kuşadası, Bodrum ve Milas yörelerinde ölçülen ortalama sıcaklıkların 1981-2010 normallerinin üzerinde seyrettiği bildirildi.

Yurdun kalan kısımlarında sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, geçtiğimiz yıl dahil olmak üzere uzun yıllardır nisan ayı ortalama sıcaklığı olarak ölçülen 12,1 derecelik değer, 2021 Nisan'ında 13,4 olarak ölçüldü.

Nisan ayında en yüksek sıcaklık 36,9 derece ile Şanlıurfa Ceylanpınar'da ölçülürken, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 6,4 dereceyle Van'ın Özalp ilçesinde ölçüldü.

Üç Bölgede Olağanüstü Kuraklık Var