Üç Farklı Şehirde Fabrika Yangını

TAKİP ET

Türkiye'nin 3 farklı şehrinde fabrika yangını çıktı.

Adana'da, İstanbul'da ve Ordu'da 3 fabrikada yangın çıktı. 

Kimya Fabrikasında Yangın

Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışıyor.

Ordu'da MDF Fabrikasında Patlama

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir MDF fabrikasının zımpara tozu filosu deposunda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Saat 18.30 sıralarında ilçeye bağlı Kökenli Mahallesi’ndeki bir MDF fabrikasında zımpara tozu filosunun olduğu depoda henüz bilinmeyen nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonucu depoda yangın çıktı.

Depodan alevlerin çıktığını gören fabrika çalışanları yangını 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı fabrikada çıkan yangın nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı. Jandarma, yangına ilişkin soruşturma başlattı.

Esenyurt'ta Plastik Fabrikasında Yangın

 

Esenyurt’ta saat 17.30 sıralarında Esenyurt Koza Mahallesi’nde, iki katlı plastik üretimi yapılan yaklaşık 3 bin metrekarelik fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın diğer iş yerlerine de sirayet ederek, kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine olay yerine Bakırköy ve Şişli de dahil olmak üzere çok sayıda ilçeden itfaiye ekibi ile polis, sağlık ve zabıta ekipleri sevk edildi. Polis, güvenlik önlemi alarak çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

İtfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu yangın ekipler tarafından söndürülürken, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı öğrenildi.

Maddi hasarın meydana geldiği fabrikada ekipler, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

adana istanbul ordu fabrika yangını