Üç General Emekliye Sevk Edildi İddiası

TAKİP ET

İkisi FETÖ, biri yolsuzluk şüphelisi üç generalin emekliye sevk edildiği öne sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli 3 generalin emekliye sevk edildiği öne sürüldü. OdaTV'de yer alan habere göre, son Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atanan Tuğgeneral Serdar Atasoy’un hakkında FETÖ iddiası olduğu, yeni görevine hiç başlatılmadığı, kısa bir süre önce de emeklilik dilekçesini vermesinin istendiği iddia edildi. Öte yandan Atasoy'un emeklilik dilekçesini verip, itirafçı olduğu da öne sürüldü.

15 Temmuz’dan sonra önce tuğgeneral, ardından tümgeneral yapılan Kutlay Demir’in de hakkındaki FETÖ iddiasıyla emekli edildiği belirtildi. 2018 yılında tuğgeneralliğe terfi ettirilen ve Hava Lojistik Kurmay Başkanlığı’na atanan Rasim Yalınbaş’ın ise FETÖ değil, yolsuzluk suçlamalarından dolayı TSK’den uzaklaştırıldığı ileri sürüldü.

fetö terör örgütü asker fetö ordu ordu tsk fetö tsk tutuklama ordu ayağı ordu yapılanması odatv oda tv kara kuvvetleri imam mahrem imam kutlay demir serdar atasoy rasim yalınbaş tuğgeneral tümgeneral genera