Üç Kızına Tecavüz Eden ve Eşini Pazarlayan Salih Dayan Tahliye Edildi

TAKİP ET

Mersin'de yıllarca üç öz kızına tecavüz eden sapık baba Salih Dayan, tahliye edildi.

Üç öz kızına yıllarca tecavüz eden ve şiddet uygulayan Salih Dayan, tahliye edildi. Babalarının tecavüzüne uğrayan 3 kız kardeş karara isyan ederken haberin sosyal medyada yayılması üzerine ''#SapıkBabayaAğırCeza'' etiketiyle kampanya başlatıldı.

''Babam, 'Ergenlik çağındasın sevişmeyi benden öğren' diyerek bana defalarca tecavüz etti'' diyen genç kız mahkeme kararına tepki gösterirken avukatı da ”Sözün, Hukukun, adaletin ve insanlığın bittiği yer şu mahkeme salonu” diyerek sapık babanın tahliye olmasına itiraz etti.

Eşini Pazarladığı da Ortaya Çıktı

Abla H.G., 6 yaşından 20 yaşına kadar anneleriyle dini nikahlı olan babasının cinsel istismarına maruz kaldığını belirttikten sonra "Altı yaşımdan 20 yaşıma kadar tacize ve tecavüze uğradım. Yıllarca şiddet uyguladı. Bunları sadece bana yapıyor sanıyordum ama kız kardeşime yaptığını da gördüm. 20 yaşlarımda iken bir sabah uyandım, koridordan ayak sesi geldiğini duydum. Yine bana geliyor zannettim. Ayak sesleri kesildi, odadan çıkıp nereye gitti diye baktım. Kardeşimin odasına girdiğini gördüm, ağzını kapatmış zorla göğüslerine dokunuyordu'' diyerek babasının kardeşlerine de tecavüz ettiğini öğrendiği anı anlattı.

Babasının annesini de pazarladığını söyleyen H.G., ''Beynimden vurulmuşa döndüm. Bunların hepsi yeni ortaya çıktı. Yaşadıklarımız psikolojimi alt üst etti. Çok fazla mağdur var, çok fazla şikayetçi var ama korktukları için üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Bir babanın evladına yapmayacağı şeyleri yaptı bize. Bir insan evladına bunları nasıl yapabilir? Annemi hep dövüyordu ama sonradan öğrendik ki annemi erkeklere pazarlıyormuş. Biz adaletin yerini bulmasını, onun en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi.

3 kız kardeşten bir diğeri olan S.D. de “Bu yaşıma kadar evlenemedim, hep erkeklerden kaçtım. Sadece bana yaptığını sanıyordum ama herkese yapıyormuş. Annemin, ablamın gözlerinin içine bakamıyordum, utanıyordum. Annemi erkeklere pazarlamış” diyerek yaşadığı travma sonrasında 2 kez intihar girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Şikayetçi Olan Kızlarını Tehdit Etti

Mersin Kadın Platformu adına konuşan Bahar Şofer, "Salih Dayan isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları vardı. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar. Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan Salih Dayan tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir" şeklinde konuşarak ahlaksız babanın ''Para almak için iftira atıyorlar'' dediğini de ekledi.

Salih Dayan'ın Lehine Tanıklık Yapan Fırat D., ''Pişmanım'' Dedi

Salih Dayan’ın lehine tanıklık yaparak tahliyesini sağlayan yeğeni Fırat D., mahkemede söyledikleri için pişman olduğunu söyledi. Müşteki Sevim D, tanık Fırat D’ye ait “Çok pişmanım. Elimde ses kayıtları var. Abla bu namussuz yapmış, ben anladım” şeklindeki ses kaydını bir sonraki duruşmada mahkemeye sunacağını açıkladı.

Ses kayıtlarında Fırat D.'nin “Mahkemede Salih Dayan’ın yanında olduğum için çok pişmanım. Abla, bu namussuzluk yapmış, ben anladım. Bu adam benim annemi ve babamı da kandırdı. Bütün deliller bende mevcut. Bu saatten sonra ben, sizin yanınızda duracağım. 9 aydır Salih Dayan’ın yanında kalıyorum. Her yaptığı usulsüzlükleri biliyorum” ifadelerini kullandığı belirtildi.

salih