Üç Ülkenin Başbakanı Kiev'de

TAKİP ET

Çekya, Slovenya ve Polonya başbakanları, Ukrayna'ya gitti.

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi.

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları Avrupa Birliği (AB) Konseyi adına Ukrayna'ya destek ziyaretinde bulunmak için sabah saatlerinde tren ile Ukrayna'ya gitti.

Polonya'dan yola çıkan Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.

Liderler Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek AB adına destek paketi sunacak.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Morawiecki, Jansa ve Fiala bugün AB Konseyi adına Kiev’e geldiler. Gerçek dostların cesareti! Ukrayna’yı desteklemekten ve Rus saldırganlığına karşı yaptırımları güçlendirmeyi tartışıyoruz” dedi.

Polonya Başbakanı Morawiecki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burada, savaşın parçaladığı Kiev’de tarih yazılıyor. İşte özgürlüğün diktatörlük dünyasına karşı savaştığı yer burasıdır. İşte burada hepimizin geleceği dengede duruyor. Dostlarına güven veren Avrupa Birliği, Ukrayna’yı destekliyor. Bugün bu mesajı Kiev’e getirdik” dedi.
 

çekya polonya ukrayna slovenya başbakanlar rusya ukrayna savaşı rusya kiev