Üçlü NATO Zirvesi: Ankara İkna Edilemedi

TAKİP ET

Türkiye-İsveç-Finlandiya'dan üst düzey isimlerin katıldığı NATO görüşmesinde ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

NATO'nun Brüksel'deki karargahında Türkiye, İsveç ve Finlandiya'dan üst düzey isimlerin katıldığı zirvedeki görüşmelerin "yapıcı" geçtiği ve yeni toplantıların da yapılacağı belirtildi. Fakat Sözcü'nün Al Monitor'dan aktardığına göre görüşmelerde herhangi bir ilerleme sağlanamadı.

Görüşmelerde Türk heyetin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişine konulan vetodan geri adım atmadığı bildirildi. Ankara'nın NATO'ya girmek isteyen iki ülkeden Kürtçü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye desteklerini kesmesini istediği, ayrıca görüşmede FETÖ'yle mücadelenin de vurgulandığı öğrenildi.

Türk heyetinin başındaki Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın önümüzdeki hafta Madrid'de yapılacak NATO zirvesini nihai bir tarih olarak görmediği ifade edildi.

Al Monitor'a açıklamalarda bulunan bir kaynağın "Türk yetkililer üyelik için net bir perspektif sağlamadı ve büyük ihtimalle Madrid’de de neticeye ulaşılamayacak. İsveç ve Finlandiya’nın zirveye katılması ve bu iki ülkenin üyeliğinin 30 ülke tarafından onaylanması bekleniyordu" dediği  belirtildi.

üçlü nato zirvesi başarısız oldu ankara ikna edilemedi